Behandlinger


Operasjoner og Behandlinger


- Hva du bør vite om plastisk kirurgi

ØYELOKKSOPERASJONER

Øvre øyelokk:
Med alderen får mange tunge øyelokk, dvs. løs hud / poser og evt. fett over øyelokket. Det kan være kosmetisk skjemmende og det kan også føre til hodepine og forstyrre synsfeltet. Ved denne operasjonen fjernes den overflødige huden og muskelfibre og evt. fett. Det blir sydd igjen med tråd som skal fjernes etter 6-7 dager. Det settes en smal brun tape over såret. Arret blir lite synlig. Man bør ta det med ro i en uke etter operasjonen og kan gå på arbeid etter en uke.

Nedre øyelokk:
Mange får poser eller rynker under øynene med årene. Operasjonen går ut på å fjerne overflødig hud og fjerne eller stramme muskulatur og evt. fjerne eller omplassere fettet. Arret blir liggende rett nedenfor øyehårene og blir lite synlig. Det blir sydd med tråd som fjernes etter 6-7 dager. Det settes litt brun tape under såret. Man bør ta det med ro i en uke og kan gå på jobb deretter. En annen metode går ut på å fjerne fett innenfra, dvs. under øyelokket, da blir det ingen utvendige arr. Den overflødige huden strammes med laser. Dette gir en brannskade som leges i løpet av 1-2 uker. Det kan bli rødt i ca. en måned, dette kan sminkes bort. Man må ikke sole området på et halvt år etter denne metoden. Hvilken metode som passer for den enkelte, blir vurdert på konsultasjonstimen.

ANSIKTSLØFTNING

Med alderen kan man få løs hud og rynker i ansiktet, kinnene kan henge, det man kaller ”bulldogkinn”, og halsen kan bli løs og rynkete, det som kalles ”kalkunhals”. Dette kan rettes opp ved en ansiktsløftning. Det er svært viktig at man ikke røyker i minst 4 uker før en slik operasjon og i 2 uker etter. Ofte fettsuges det under haken først. Arrene blir lagt foran ørene på begge sider og bak ørene og i hårfestet i tinningene og bakover i hårfestet bak ørene. Man løsner huden forover mot munnen og på halsen mot midten, strammer opp et tynt muskellag med indre sting som løfter oppover og bakover, fjerner overflødig hud og syr sammen. Det blir sting som skal fjernes etter henholdsvis en og to uker. Man får en bandasje rundt hodet, som skiftes etter to dager og fjernes etter en uke. Man må regne med å være borte fra arbeid i 10 –14 dager. Man kan også bare stramme halsen, såkalt ”necklift”. Miniløft er en enklere form for ansiktsløftning hvor man bare fjerner overflødig hud. Miniløft holder ikke like lenge som en full ansiktsløftning.

PANNELØFT

Panneløft går ut på å fjerne overflødig hud og rynker i pannen, og løfte øyebrynene. Arret legges enten tett inntil hårfestet eller i håret noe ovenfor og går nesten fra øre til øre. Huden løsnes ned til øyebrynene, det klippes litt i muskulaturen, slik at rynker ikke kommer så lett tilbake og fjernes overflødig hud. Såret sys med tråd som skal fjernes etter 10-14 dager. Man må forvente å være borte fra arbeid i 1-2 uker.

BRYSTPROTESER (Innlegg, implantat)

Hvis man har små bryst og ønsker større, eller hvis man har forskjellig størrelse på brystene, kan det legges inn proteser. Man må være over 18 år for å få gjort et slikt inngrep. Eller hvis brystene har ”mistet” mye innhold etter svangerskap og amming, eller etter kreftoperasjon, kan det også legges inn proteser. Det er mest vanlig å bruke silikonproteser, men det kan også benyttes saltvann. Man kan legge arret i folden under brystet, det er oftest det beste. Alternativt kan arret legges i armhulen eller i huden mellom det brune og det hvite ved brystvortene. Protesen kan legges under brystkjertelen eller under brystmuskelen. Hvis ikke man er svært tynn, blir resultatet oftest best når protesen legges under kjertelen over muskulaturen. Dette vurderes under forundersøkelsen. Ved konsultasjonen presenteres forskjellige proteser og størrelsen avgjøres i fellesskap. Man kan prøve forskjellige proteser ved å legge de inn i bh’en, dette gir et visst inntrykk av hvordan det blir etter operasjonen. Møt opp med bh uten innlegg, for eksempel en sportsbh. Det finnes runde, dråpeformede og anatomiske proteser. De fleste velger runde proteser. Det blir sydd med innvendige sting som forsvinner av seg selv. Og det settes tape over såret. Man får en bandasje som kan fjernes etter to dager. Det bør etter dette brukes en sportsbh dag og natt i 4-6 uker og fysisk aktivitet bør unngås i samme tidsrom. Du bør ikke bruke bh med spiler i tre måneder etter inngrepet. De fleste er tilbake i arbeid etter 1 uke. Kontroll etter 1 –2 uker og etter 3 måneder.

BRYSTREDUKSJON / BRYSTLØFT

Hvis man har store og tunge bryst, kan dette gi plager i nakke, rygg og skuldre, og det kan være vanskelig å delta i fysisk aktivitet. Brystene kan reduseres i størrelse ved en brystreduksjon hvor brystkjertelvev og fett fjernes og brystvorten flyttes opp til riktig posisjon. Det blir arr rundt brystvortene og ned mot folden under brystet og i selve folden. Det bør gjøres mammografi før en brystreduksjon. Det vevet som blir fjernet, blir sendt inn til undersøkelse i mikroskop. Ved brystløft kan samme metode benyttes, men det fjernes da nesten bare hud. Hvis brystene har forskjellig størrelse, tilstrebes å få de så like som mulig. I noen tilfeller blir det etter brystløft bare arr rundt brystvortene. Det blir sydd med innvendige sting, slik at det ikke blir noen sting som skal fjernes etterpå. Det settes tape på arrene og en stor bandasje som kan fjernes etter to dager. Deretter bør det benyttes sportsbh dag og natt i 4-6 uker. Man bør unngå fysisk aktivitet i samme tidsrom. De fleste kan gå tilbake til arbeid etter 1-2 uker. Det avtales kontroll ved klinikken etter 1-2 uker og etter 3 måneder.

MAGEPLASTIKK

Mange plages med overflødig hud og fett på magen. Dette kan særlig bli et problem etter gjentatt slanking eller etter svangerskap. I så fall kan det gjøres en stor eller liten mageplastikk. Hvis det kun er overflødig hud under navlen, holder det ofte med en nedre maveplastikk (liten), dvs. det fjernes hud og fett under navlen, og evt. fettsuges hele magen, og det blir arr rett over kjønnsbehåringen fra hofte til hofte. Er det også løs hud over navlen, bør det gjøres full eller stor mageplastikk. Da fettsuges det først overflødig fett, så løsnes huden opp mot ribbensbuen, det fjernes overflødig hud og såret sys med innvendige sting. Arret blir fra hofte til hofte rett over kjønnsbehåringen. Navlen bevares, men det blir et lite synlig arr rundt. Det blir ved full mageplastikk lagt inn dren (et plastrør som skal suge opp blodvann), som fjernes etter noen dager. Det settes tape på såret og bandasje som tas bort samtidig som drenene. Det bør brukes et stramt kompresjonsplagg / body i 6 uker dag og natt. Kontroll etter noen dager og etter to uker og etter 3 måneder. Hos noen blir rectusmuskulaturen, de lange, rette bukmusklene, slappe etter svangerskap, disse kan i så fall sys sammen igjen i midtlinjen. Man bør være borte fra jobb i 1-2 uker og unngå fysisk aktivitet i 6 uker. Hvis muskulaturen blir sydd, må man ikke trene magemusklene før etter 3 måneder.

FETTSUGING / LIPOSKULPTUR

Fettsuging er ingen slankemetode. Metoden brukes for å fjerne uønskede fettansamlinger, som er vanskelige å slanke bort. Typisk er for eksempel såkalte ridebukselår. Det blir bitte små arr etter sugekanylene, disse blir knapt synlige. De fettcellene som fjernes, blir borte for alltid. Man sprøyter først inn endel saltvann iblandet lokalbedøvelse for å sprenge fettcellene fra hverandre og gjøre fettet mer flytende. Deretter suges fettet ut med et maskinelt vakuumsug eller en sprøyte med vakuum. Det er begrensede mengder som kan suges ut. Etter operasjonen tapes de små arrene, og det legges på en stor bandasje, idet det kan renne en del blodvann etter inngrepet. Denne kan fjernes neste dag. Det bør da tas på et stramt kompresjonsplagg, som bør brukes dag og natt i 3 uker og videre om dagen i 3 uker til. Man kan gå på arbeid etter noen dager. Kontroll på klinikken etter 2 uker og etter 3 måneder.

ARMPLASTIKK / LÅRPLASTIKK

Med årene kan man få slapp hud på overarmer og lår, særlig etter gjentatt slanking. På overarmene kalles dette ”grevinneheng”. Overflødig fett kan fettsuges og overflødig hud fjernes. Det blir arr på innsiden av overarmene fra armhulen ned mot albuen. På lårene blir det arr i lysken og på innsiden ned mot kneet. I enkelte tilfeller blir det bare arr i lysken. Det blir sydd med innvendige sting som forsvinner av seg selv. Man får tape på og bandasje, som kan fjernes etter to dager. Deretter bør det tas på et kompresjonsplagg som skal brukes dag og natt i 3 uker og videre om dagen i 3 uker til. Unngå fysisk aktivitet i 6 uker etter inngrepet. Man kan gå tilbake til arbeid etter 1-2 uker. Kontroll ved klinikken etter 1-2 uker og etter 3 måneder.

SMÅKIRURGI & GENERELL KIRURGI

- Fjerning av føflekker og andre hudtumores / hudsvulster
- Trang forhud
- Sterilisering av menn
- Inngrodd tånegl
- Delte øreflipper
- Arrkorreksjon
- Utstående ører
- Kjønnsleppeoperasjon (redusere kjønnslepper)
- Gynechomasti operasjon (fjerning av brystkjertler hos menn, evt. fettsuging)
- Fjerning av lokale varicer / åreknuter

KOSMETISKE BEHANDLINGER

Botoxinjeksjoner (rynkebehandling) lammer muskulatur som lager rynker. Virkningen kommer etter 4-5 dager og varer i 3-6 måneder.

Teosyal / Juvederm / Restylane injeksjoner (filler, rynkebehandling) sprøytes under rynker for å glatte disse ut. Det inneholder hyaluronsyre, som også finnes naturlig i kroppen, og nedbrytes med forskjellig hastighet hos den enkelte. Virkningen kan ses med en gang og varer fra 3 måneder til ca. ett år.

Scleroterapi er behandling av sprengte blodkar på bena ved injeksjon (innsprøyting) av Etoxysclerol.

Kjemisk peeling / laserbehandling av rynker og arr. Det brukes Fruktsyre eller Trichloreddiksyre. Dette reduserer rynker og brunlig pigmentering og gir en lett hudforbedring. Laserbehandling med CO2 fraksjonert laser gir tydelig og varig hudforbedring, fjerner eller reduserer rynker og arr og blekner brune pigmenteringer / flekker. Denne behandlingen etterlater et overflatisk brannsår, som leges i løpet av 1 til 2 uker. Man blir i varierende grad rød etterpå, dette kan vare i 1 til 4 måneder og kan sminkes bort. Man bør ikke sole seg før det har gått 6 måneder eller bruke solblokker.

Alle injeksjoner ( innsprøytinger) gjøres av lege.

LASERBEHANDLING

Vi tilbyr markedets mest moderne teknologi innen laserbehandlinger. med Fraksjonert CO2 fra Quanta Systems kan vi effektivt behandle dype rynker og en rekke andre hud tilstander.

Laser er en lysbehandling hvor laserstrålen treffer huden og vi får en oppvarming av det området vi treffer, avhengig av styrke på lyset kan vi helt presist behandle en rekke hud relaterte problemer.

Varme effekten av laseren vil stramme opp huden og stimulere til ny dannelse av kollagen og elastin, en CO2 fraksjonell laserbehandling vil gi et godt og langvarig resultat.

Behandlingsområder:

• Solskader
• Pigmenteringer
• Dype rynker

• Fine linjer
• Oppstramming
• Øyelokk

• Arr behandling
• Strekkmerker

• Klarere hudfarge
• Reduserer porer


Velkommen til en konsultasjon om våre laser behandlinger.